Rabarbar to słońce, wiosna, ogródek. Szkoda tylko, że dzisiejszy dzień można opisać jako deszcz, jesień, mieszkanie. No cóż, jem więc te pyszne drożdżówki z rabarbarem i czekam na dzień, w którym wreszcie zostawię w domu parasol.
Drożdżówki z rabarbarem
Przepis Kasi z Gotuję bo lubię: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/05/Drozdzowki-z-rabarbarem.html
Składniki na 18 sztuk:
- 500 g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 100 g masła, stopionego i wystudzonego
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- 14 g drożdży instant
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
- 1 kg rabarbaru
- cukier puder do posypania
- jajko i mleko do posmarowania
Przepis dodaję do akcji "Rabarbarowe wypieki".
4 komentarze:
Nie jadłam jeszcze w tym roku rabarbaru! To brzmi jak grzech :)... a Ty takie pyszności serwujesz- zazdroszczę tych drożdżówek bardzo!
U mnie pada. Od rana. Więc słucham, jak "Ciągle pada" http://www.youtube.com/watch?v=0aO5MIdjAlc&feature=related ... I chyba zaraz pójdę kupić rabarbar ;)...
Piękne drożdżóweczki:*
Kocham drożdżowe wypieki!
A rabarbar świetnie się z nimi łączy:)
Pozdrawiam:*
te drożdżówki to takie małe słoneczka.
dziś i ja mam rabarbar. na jutro zostało dużo. i na pojutrze. może i drożdżówki wyczarujemy.
Urocze bułeczki. Apetyczne i ze składnikiem sezonowym. Idelane. :-)
Prześlij komentarz