Oto intensywnie cynamonowa babka z uzależniającą, równie cynamonową kruszonką. Swój cudny pomarańczowy kolor zawdzięcza zarówno tej przyprawie jak i oleju palmowemu. To proporcje na małą babeczkę (około 16x8 cm), dlatego łasuchom od razu proponuje je podwoić :)
Babka cynamonowa z cynamonową kruszonką
- 2 jajka
- 150 g jogurtu naturalnego
- 100 g cukru (można dać więcej, zależy od preferencji)
- 5 łyżek oleju karotenowego
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 czubate łyżeczki cynamonu
- na kruszonkę: (robilam ją "na oko") mąka+cukier+zimne masło+cynamon
3 komentarze:
ta kruszonka...*.* Mniam!
Bardzo fajne proste ciasto i ten cynamon! pycha :)
od tej kruszonki to bym się na pewno uzależniła
Prześlij komentarz