Freestyle'owe, bo można dodać do nich to, lub to, lub tamto i z wszystkim będą pyszne :) Ponadto są też prawdziwą bombą błonnikową. Polecam!
Freestyle'owe ciasteczka otrębowe
- 1 szklanka mąki (dowolnej; ja użyłam mąki żytniej typ 720)
- 1 szklanka płatków (również dowolnych; użyłam owsianych)
- 1 szklanka otrębów (i tu także pełna dowolność; użyłam pszennych)
- 1 jajko
- 3/4 szklanki oleju
- 1 szklanka płynu (dowolnego; może być mleko, woda, sok)
- 2 solidne łyżki miodu (lub melasy itp.:))
- składniki freestyle'owe (wszystko na co przyjdzie ochota: suszone owoce, orzeszki, kakao, cynamon, pokrojona czekolada, nutella itp; ja użyłam jedynie pokrojonych w kostkę jabłek oraz cynamon, bo szafki kuchenne zieją pustką)
3 komentarze:
wyglądają na megazdrowe. muszą być pyszne!
Smaczne i zdrowe, takie lubię najbardziej:)
pysznie się zapowiadają :)
Prześlij komentarz