Freestyle'owe ciasteczka otrębowe

12 cze 2010

Freestyle'owe, bo można dodać do nich to, lub to, lub tamto i z wszystkim będą pyszne :) Ponadto są też prawdziwą bombą błonnikową. Polecam!

Freestyle'owe ciasteczka otrębowe

Przepis pochodzi z tej strony: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4832
  • 1 szklanka mąki (dowolnej; ja użyłam mąki żytniej typ 720)
  • 1 szklanka płatków (również dowolnych; użyłam owsianych)
  • 1 szklanka otrębów (i tu także pełna dowolność; użyłam pszennych)
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 szklanka płynu (dowolnego; może być mleko, woda, sok)
  • 2 solidne łyżki miodu (lub melasy itp.:))
  • składniki freestyle'owe (wszystko na co przyjdzie ochota: suszone owoce, orzeszki, kakao, cynamon, pokrojona czekolada, nutella itp; ja użyłam jedynie pokrojonych w kostkę jabłek oraz cynamon, bo szafki kuchenne zieją pustką)
Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Połączyć zawartość obu misek i wsypać dodatki. Formować ciasteczka, piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

wyglądają na megazdrowe. muszą być pyszne!

kornik pisze...

Smaczne i zdrowe, takie lubię najbardziej:)

Paula pisze...

pysznie się zapowiadają :)