Małe słodkości. Zamiast digestive można użyć mielonych orzechów, migdałów lub innych, ulubionych ciastek. Trufelki bardzo smaczne, rozpływające się w ustach. Polecam!
Trufle z digestive
- 300 g pokruszonych ciasteczek digestive
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego
- 90 g wiórków kokosowych
- cukier puder do dekoracji
Z przepisu wychodzi ok. 30 trufelków.
13 komentarze:
lubię te ciasteczkowe słodkości. małe kuleczki.
Pycha, uwielbiam...pamietam w polsce zajadalam sie ziemniaczkami :)
Twoje sa troche inne, ale interesuje mnie to mleko skondensowane...cos czuje, ze byly pyszne:)
Mmm.. pyszności!
Ciastka digestive bardzo lubię, więc wiem, że takie trufle szybko zostałyby pożarte ;)
wygladaja cudnie:) takie male kuleczki, a daja tyle przyjemnosci jedzenia:)
Przepadam za truflami, sama jednak nigdy ich nie przygotowywałam. Przydałoby się to zmienić. ;))
Pozdrawiam!
mniam
digestive często piekę, więc na peswno by mi smakowały.
z digestive muszą być najlepsze!
Ja nigdy nie robiłam trufli, przewidując, że po kilku zasłodziłabym się na amen.
Ale tak osobno to te składniki [szczególnie Digestive!!] brzmią szalenie obiecująco!
ja tez trufli jeszcze nigdy nie robiłam, ale te tak świetnie wyglądają, że chyba w końcu się przełamie..;)
Zawsze jest ten pierwszy raz - trzeba je w końcu zrobic bo wyglądaja bardzo smakowicie :)
ojjj jak ja uwielbiam trufelki:) piękne i urocze te Twoje:)
Jakie słodziaste te trufelki są!:)
Prześlij komentarz