Dla tych co jesienią tęsknią za korzennymi smakami.
Najlepsze muffinki jabłkowe
Przepis z: http://www.food.com/recipe/the-best-apple-pie-muffins-ever-110506
Kruszonka:
- pół szklanki brązowego cukru
- 1/3 szklanki mąki
- 1/4 szklanki stopionego masła
- 1 łyżeczka cynamonu
Ciasto:
- 1 szklanka brązowego cukru (muscovado)
- 2/3 szklanki oleju roślinnego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 szklanka maślanki
- 2 duże jabłka, obrane ze skórki
0 komentarze:
Prześlij komentarz