Babka jogurtowo-migdałowa...

15 lis 2009

...z rodzynkami. Bielutka, pulchniutka, po prostu babkowata! :)

Babka jogurtowo-migdałowa z rodzynkami



  • 450 g mąki
  • 225 g jogurtu naturalnego
  • 200 g cukru
  • 150 ml oleju
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół opakowania (8 g) cukru migdałowego
  • rodzynki (ilość według uznania)

Miksować kilka minut jajka z cukrami. Dodać olej, jogurt, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i rodzynki, wymieszać (nie miksować!). Piec 50-60 minut w 180 stopniach w okrągłej formie z kominkiem o średnicy ok. 23 cm (piekłam z połowy porcji w keksówce 16cm x 8 cm).

2 komentarze:

kasiaaaa24 pisze...

Idealna do filiżanki kawy w ponure popołudnie :)

Marta pisze...

A nawet w ponure przedpołudnie :)